Łososiowa Pasta Jajeczna z Pietruszką
Dzieciochatki gotują: Pasta Jajeczna z Łososiem i Natką Pietruszki
Składniki pasty:
- 100 dkg łososia wędzonego na zimno
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- natka pietruszki
- jogurt naturalny
- majonez
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Łososia oddzielonego od skóry kroimy na drobne kwadraty, obrane jajka kroimy na cząstki. Siekamy natkę pietruszki.
Wszystko wrzucamy do miski i dodajemy 1 łyżkę majonezu (Waszego ulubionego) i 2 łyżki jogurtu naturalnego oraz przypraw
z posiekaną natką pietruszki.
Mieszamy i pasta jajeczna z łososiem gotowa.
Smacznego
Nasza pasta jajeczna z łososiem i pietruszką podana z grzankami
Opcje dodatkowe:
My lubimy wersję bardziej dietetyczną więc dodajmy jogurty naturalny - można zrobić z samym majonezem, lub z samym jogurtem naturalnym.
Eksperymentujcie z przyprawami, pasta jest świetna na ostro z suszoną papryką lub w stylu "indyjskim" z carry.
Hej
Pamiętajcie, nasze przepisy nie są zbyt precyzyjne, dlatego że każde nasze gotowanie to tak naprawdę inne danie.
Eksperymentujcie, zmieniajcie składniki, przyprawy, dodatki ... czasem nowe smaki mogą was zaskoczyć
Życzymy smacznego i dobrej zabawy z dziećmi w kuchni
Autor zdjęć w tekście i tekstu przepisu
Przemek Wróbel
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE
Portal DziecioChatki.pl